Nieuwjaarsbericht 2021

Terugblik en vooruitkijken

Beste Lezers,

Het bestuur wenst u een gelukkig 2021 toe.

Niemand twijfelt er aan dat het pandemie-jaar 2020 een bijzonder jaar zal zijn in de geschiedenis van de Vereniging tot Beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis, van Overijssel en van de rest van Nederland.

Ook voor de rechtsbeoefenaren was het een jaar met bijzonderheden: nieuwe regels voor de anderhalvemetersamenleving en de vraag over de verhouding tussen die regels en onze grondrechten. Maar het zal geen jaar zijn waar we met vreugde op terug zullen kijken.

En zeker als u persoonlijk getroffen bent hoop ik van harte dat het jaar dat net begonnen is een beter jaar voor u zal worden.

Vanwege de pandemie moest het bestuur tot zijn spijt de jaarvergadering in 2020 eerst uitstellen en later laten vervallen. Andere activiteiten konden evenmin plaatsvinden. Gelukkig zag wel het 135e stuk van de Overijsselse Historische Bijdragen vol boeiende bijdragen het daglicht.

Aan het eind van het jaar kreeg het bestuur het droevige bericht van het overlijden van ons erelid Albert J. Mensema. Onze vereniging zal hem gedenken als een toonaangevend historicus, die belangrijke bijdragen aan de beschrijving van de geschiedenis, in het bijzonder die van Overijssel geleverd heeft.

Het bestuur dankt de Raad van Advies en de Redactie en auteurs van de Overijsselse Historische Bijdragen voor hun werkzaamheden gedurende het afgelopen jaar.

Tot slot spreek ik de wens uit dat we in de loop van 2021 onze bijeenkomsten weer kunnen houden en zo gezamenlijk de Overijsselsche Geschiedenis en het Overijsselsch Regt kunnen beoefenen.

De voorzitter, Christiaan de Beaufort