Historisch symposium over de Hanze op 19 mei 2017 in de Stadsgehoorzaal Kampen

Vooraankondiging

Op uitnodiging van de  burgemeester van Kampen zal de VORG  (Vereeniging tot Beoefening van Overijsselsch regt en Geschiedenis)  haar jaarbundel 2017  wijden aan de Hanze.  Daarin zullen o.a. artikelen worden opgenomen met als thema  “De Hanze en het centrale gezag “ (Hanno Brand), “De regionale betekenis van de Hanze inclusief bijsteden” (Bert Looper),  “De kogge’ (Karel Vlierman)  ,  “Zeegeschiedenis” (Jerem Duijl) en “De Hanze nu” (Frank Inklaar).

De bundel zal worden gepresenteerd  en aangeboden aan de burgemeester tijdens een symposium over de geschiedenis van de Hanze. Dit wordt op initiatief van de VORG  in samenwerking met de organisatie van de Hanzedagen georganiseerd voorafgaand aan de Hanzedagen op 19 mei 2017  ‘s middags in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Daar zullen Hanno Brand, Bert Looper en Wouter Waldus (scheepsarcheoloog) spreken.

Informatie over de wijze van aanmelding voor het symposium en over het bestellen van de jaarbundel 2017 zal later dit jaar o.a. via deze website en www.Hanze2017.nl bekend worden gemaakt.